Prinsjesdag wordt traditioneel gehouden op de derde dinsdag in september. Het evenement trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers.

Verkeers- en parkeermaatregelen Prinsjesdag

Een aantal wegen in het centrum, worden op ´s maandags al (gedeeltelijk) afgesloten voor verkeer. Vanaf maandagochtend vroeg geldt al een verkeersverbod op het Lange Voorhout. Ook het winkelgebied (Heulstraat en Noordeinde) is dan beperkt toegankelijk. Op de dinsdag geldt van 06.00-16.00 uur een parkeerverbod voor een aantal straten in de omgeving van het Binnenhof.

  • TIP van de redactie: Goedkoop parkeren in Den Haag

    Goedkoop parkeren in parkeergarages in Den Haag?
    € 2,- p/h
    goedkoop parkeren den haag

    Word nu gratis klant van Parkmobile en krijg exclusief toegang tot zéér goedkope parkeergarages in Den Haag. Bespaar tot wel 50% op je parkeerkosten en parkeer op loopafstand van je bestemming!

Hoe werkt het?
1) Zoek hier naar een parkeergarage
2) Word nu gratis klant van Parkmobile en start met besparen!

Rijroute Gouden Koets

Locaties zijn Korte Vijverberg hoek Lange Vijverberg, Kneuterdijk hoek Lange Vijverberg, Kneuterdijk hoek Heulstraat, Noordeinde hoek Heulstraat, Noordeinde / Paleisstraat, Lange Voorhout hoek Parkstraat, Lange Voorhout ter hoogte van de Kleine Kazernestraat, Lange Voorhout naar de Vos in Tuinstraat, Lange Voorhout ter hoogte van de tribunes en Lange Voorhout hoek Toernooiveld. In deze route worden op diverse plaatsen oversteekplaatsen gemaakt voor het publiek Deze worden zo lang mogelijk open gehouden om de doorloop goed te effectueren.

Parkeergarages Prinsjesdag

den haag
Wilt u gebruik maken van een parkeergarage, wees er dan wel vroeg bij. De meest geschikte parkeergarages zijn :
Pleingarage - Plein 25 - 2511CS Den Haag.
Grote Markt - Kalvermarkt 32G - 2511 CB Den Haag
Stadhuis - Spui 70 - 2511 BT Den Haag
Torengarage- Geest 1 - 2513 VA Den Haag